Reizen naar Namibië - uw individuele of individueel begeleide rondreis op maat

Kaartje Namibië
Namibië is een fantastische reisbestemming; een fascinerend land in de subtropische woestijn van Zuidelijk Afrika; een land van eindeloze vlaktes, door wind gesculpteerde zandduinen en een intense blauwe lucht. Ontdek tijdens jouw individuele rondreis naar Namibië op maat de vriendelijke bevolking, grote kuddes wild, aangename verblijven, avontuurlijke ontdekkingen in een altijd verbazende en fotogenieke omgeving. Beklim een rode zandduin en aanschouw op de top de Namib-woestijn; bewonder de sterrenhemel zoals nergens anders...

Namibië is prachtig om door te reizen en individueel te ontdekken met een huurauto. Drukte ontbreekt totaal en de ervaring van de uitgestrektheid doet je echt genieten. De wegen zijn goed onderhouden en je kan vrijwel het hele land bereiken. Een deel van het wegennet bestaat uit zandwegen; een 4x4- aangedreven wagen is zeker aangeraden. Voor wie zelf rijden geen optie is: het is ook perfect mogelijk om een individueel begeleide rondreis naar Namibie met chauffeur/gids te organiseren.
Verblijf in de woestijn tijdens je individuele rondreis Namibië
 

Op reis naar Namibië: info bestemming

1 / 9
Damaraland
Damaraland
2 / 9
Sossusvlei
Sossusvlei
3 / 9
Sossusvlei
Sossusvlei
4 / 9
Ballontocht
Ballontocht
5 / 9
Sossusvlei
Sossusvlei
6 / 9
Spitzkoppe
Spitzkoppe
7 / 9
Lodge
Lodge
8 / 9
Etosha NP
Etosha NP
9 / 9
Etosha NP
Etosha NP

Kalahari 

In de hoofdstad Windhoek valt meteen een Europese en de Afrikaanse kant van het land op. Namibië was eerder een kolonie van Duitsland en er is nog steeds een belangrijke rol weggelegd in de economie van Namibië door de vroegere kolonisten. De interessante mix Europees/Afrikaans is dikwijls in het hele land te speuren.

De droge Kalahariwoestijn ten zuiden van het land is gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie. Hier is ook de Kalahari leeuw te vinden, één van de sterkste leeuwen op het Afrikaanse continent. In het rode zand van de Kalahari waren zowaar nog bosmannen rond, in harmonie met het land zoals hun voorouders al eeuwen leefden.

Op reis in Namibie - Kalahari
 
Op reis in Namibie - Kalahari
 
Op reis in Namibie - Kalahari
 
Fish River Canyon 

Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld en één van de grote natuurwonderen van Afrika. Vanaf verschillende uitkijkpunten is het uitzicht over de rotsen en de rivier fantastisch. De Canyon ligt helemaal ten zuiden van het land en kan ook bezocht worden in combinatie met een reis regio Kaapstad in Zuid Afrika. In de omgeving van Aus leven wilde woestijnpaarden, uiterst zeldzame dieren die alleen in het zuiden van Namibië te zien zijn.
Het hele gebied vanaf de Atlantische Kust van Namibië tot zo'n 150 km landinwaarts van noord naar de Kalahari in het zuiden is de Namibwoestijn of kortweg Namib. Lüderitz ligt aan een baai in de Namibwoestijn en was de eerste Duitse nederzetting in de Namibwoestijn. Nog steeds heeft Lüderitz een Duits (Beiers) karakter. Het nabije Kolmanskop is een nederzetting die speciaal werd gebouwd voor het personeel van de diamantindustrie. Nadat de industrie in verval kwam werden de achtergelaten huizen van Kolmanskop door de duinen ingepalmd en de spookstad is nu een bezienswaardigheid.

Aus
 
Luderitz
 
Kolmanskop
 

Het Namib-Naukluft Nationaal Park beslaat het grootste deel van de Namib en meteen één van de grootste en droogste woestijngebieden ter wereld. Talloze zandduinen, de hoogste ter wereld met een hoogte tot wel 300 meter, maken dit gebied tot een oase van rust. Sesriem is de toegangspoort naar de beroemde Sossusvlei. Twee rivieren hebben hier een wig in de zandduinen gemaakt van oost naar de zee in het westen waarlangs ook een weg is aangelegd. Links en rechts ervan zijn dus enorme zandduinen. In de nabijheid van Sesriem heeft de Tsauchab rivier een kloof gevormd in het landschap van ongeveer een kilometer lang en zo'n dertig meter diep: de Sesriem Canyon. Sossusvlei is een diep in de zandduinen gelegen vallei die na het regenseizoen gevuld kan zijn met water, maar meestal droog staat. Neem de tijd in deze betoverende omgeving, beklim één van de bekende duinen (Deadvlei, Duin 45 (120 m hoog), Duin 7 of ook wel 'Big Daddy' genoemd, met ongeveer 400m de hoogste duin. Bij de laagstaande zon vlak na zonsopgang kleuren de zandbergen in een palet van geel, rood en oranje, in een spectaculair schaduwspel en in contrast met de blauwe lucht. Een onvergetelijk stukje van de reis.

Sesriem
 
Sossusvlei
 
Sossusvlei
 
Swakompund  Swakompund 

Het NamibRand Nature Reserve is één van de grootste private wildparken in geheel zuidelijk Afrika. Het is ook Afrika's eerste "International Dark Sky Reserve", doordat het één van de plaatsen is waar de minste licht bezoedeling is ter wereld. Mis hier dus de unieke sterrenhemel niet. Maak nabij Swakopmund kennis met de beroemde welwitschia, een machtige plant met twee permanente bladeren aan een korte stam. De permanente bladeren kunnen het dauwwater rechtstreeks opnemen en zijn uniek in de plantenwereld. De plant wordt zo'n 50 cm hoog en volgens koolstofdatering is de gemiddelde welwitschia meer dan 500 jaar (en tot 1500 jaar) oud. Swakopmund is omgeven door onherbergzame natuur en aankomst in het stadje voelt dan ook als een oase binnenrijden. Swakopmund is een lieflijke havenstadje en ligt ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan. Voor de Namibiërs is het hun enige badstad. Maak een tocht op de zee in en rond Walvisbaai waarbij je met wat geluk grote groepen flamingo’s en pelikanen kan ontmoeten. Maar ook aalscholvers, stormvogels, jan-van-genten, scholeksters en zelfs ezel pinguïns kunnen gespot worden. Wat verder komen pelsrobben zeer dichtbij aanzwemmen, op zoek naar iets om te eten. Swakopmund heeft nog tal van andere mogelijkheden voor activiteiten, b.v. sandboarden op een van de vele omliggende duinen, quad-biken in het duinlandschap (met een soort gemotoriseerde fiets op vier wielen), of ook sky-diving.

   

Skeleton kust is de ultieme "ver van alles" beleving. Damaraland is een van de minst bevolkte maar meest gevarieerde geologische regio’s van Afrika. Het Damara volk zijn de oorspronkelijke bewoners en verwant aan de Khoikhoi, die in het verleden ook wel Hottentotten werden genoemd. Ze spreken een taal met klikken. De Spitskoppe is een groep granieten pieken die een typische landmerk van Namibië zijn. Ze zijn een paradijs voor trekkers en bergbeklimmers. Deze spectaculaire regio is een ideale stop op de reisroute tussen Swakopmund en Etosha.

Etosha is het grootste wildpark van Namibië en een van de eerste parken waar een actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden. Etosha park kan verkend worden tijdens een safari die uitgaat van de lodge waarin verbleven wordt, maar ook met eigen huurwagen kan het park verkend worden. Het hart van het park is een zoutpan, zo'n 5.000 km² groot en ontstaan uit een steeds weer opdrogend meer (slechts enkele dagen per jaar staat er water), wat de naam Etosha ("witte plaats van droog water") verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. Behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen zijn er ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen te spotten. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te zien. In het park zijn een aantal permanente drinkplaatsen gegraven, waar vooral in de namiddag veel dieren op afkomen, ideale plaatsen om te observeren. Soms bevinden er zich wel 10 verschillende soorten gebroederlijk bijeen, afwisselend drinkend en op de uitkijk voor de grote jagers.

Etosha
 
Etosha
 
 

De regio tussen Etosha in het noorden van het land en Windhoek in het centrum heeft eveneens een aantal heel typische biotopen die ideaal zijn als extra tussenstop.

Het Ongava wildreservaat was voorheen een verzameling van vier boerderijen en vormt nu een bufferzone tussen het Etosha National Park en de plaatsjes en boerderijen ten zuiden van het park. Het Ongava Game Reserve is een van de weinige wildreservaten waar u zowel de witte neushoorn als de zwarte neushoorn kunt spotten.

Waterberg is ecologisch heel divers, met o.a. impala's, steenbokken, kudu's en meer dan 200 verschillende vogelsoorten, waaronder de Kaapse gier. Door de dichte subtropische vegetatie ziet het er heel anders uit dan de andere parken van Namibië. Je kan er enkel onder begeleiding van een parkbeheerder een tocht maken. Daarnaast zijn er ook een aantal (veilige) wandelroutes uitgezet.

Het Erongo berggebied is een oude vulkaan regio met het Erindi Game Reserve dat bijna de volledige big 5 herbergt (behalve de buffel). Het is een prachtige stop tussen Etosha en Windhoek.

Waterberg
 
Erindi Game Reserve
 

Namibië is overigens perfect te combineren met een reis naar Botswana en de Victoria Falls. Wie een langere tijd weg wil, kan ook aanvullen met een reis naar Zuid-Afrika.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Namibië maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar Namibië? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar Namibië aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

De grote Namibië rondreis

Deze individuele rondreis met huurwagen of met chauffeur-gids begint in het centrale Namibië en gaat dan naar het zuiden via de Kalahari naar Fish River Canyon en daarna terug helemaal noordwaarts naar Etosha NP. De reis gaat van start in Windhoek en kloksgewijs door heel het land: Kalahari, Fish River Canyon, Aus, Lüderitz, het Namib Naukluft Park met Sesriem en Sossusvlei en de hoge duinen, de koude zuidelijke Atlantische Oceaan bij Walvisbaai en Swakopmund, Damaraland, Etosha Nationaal Park en Het Erongo berggebied.

De Grote Namibië rondreis - Nauklift Nationaal Park
 
Op rondreis door Namibië - Erindi
 
De grote Namibië rondreis - Damaraland
 
 
 
   
 
 

Combinatie met Botswana

Droomreis Namibië en Botswana  Helipkopter tour boven Vic Falls 

Een volledig onbetwistbare droomreis is een combinatie van (een deel van) Namibië met (een deel van) Botswana en Victoria Falls.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Namibië vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Namibie hebben een internationale reispas nodig, geldig tot 6 maanden na terugkeer. Er is geen visum vereist (er wordt een gratis toeristenvisum uitgereikt bij aankomst).

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Inentingen tegen Hepatitis A, Hepatitis B, tetanus, polio, buiktyfus zijn ten zeerste aangewezen. Verder is het in sommige gebieden (in sommige periodes) ook aangeraden om maatregelen te treffen tegen malaria. Gele koorts is over het algemeen niet nodig. Opgelet, vaccinatie tegen gele koorts is wel verplicht als men uit gele koortsgebied komt (b.v. Kenia, Tanzania, Oeganda, of bij een tussenlanding in Ethiopië of (sinds eind 2011) een bezoek aan Zambia); neem in dit geval zeker uw vaccinatieboekje mee). In het noorden van Namibie is de malariamug aanwezig. Als dit gebied wordt aangedaan is dus anti-malaria medicatie aangewezen. Het risico is het hoogst tijdens de warme en natte maanden van november tot april en minder van mei tot oktober. Overweeg ook de vaccinatie tegen hondsdolhied (rabies). Wees op je hoede voor een hondebeet, meestal onverwacht maar dikwijls nooit ver weg. Een hond die (of kat, aap, vleermuis, dat) geïnfecteerd is met het virus dat rabies veroorzaakt kan hondsdolheid overdragen zelfs bij lichte verwondingen. Blijf dus ver weg van zoogdieren die mogelijk besmet zijn. Raak nooit dieren aan, zeker ook niet als ze dood zijn. Aai ze niet, voer ze niet en speel niet met ze, ook al zien ze er gezond en schattig uit. In dat geval moet je altijd METEEN behandeld worden. Zelfs als je gevaccineerd bent. De behandeling van rabiës bestaat uit twee injecties als je gevaccineerd bent, en vier injecties als je niet gevaccineerd bent. Als je niet gevaccineerd bent tegen rabiës heb je bovendien binnen 24 uur antiserum nodig. Soms is antiserum niet verkrijgbaar of van slechte kwaliteit, waardoor vaccinatie tegen rabiës sterk wordt geadviseerd. Hondsdolheid is een gevaarlijke aandoening die zich soms pas weken na terugkeer van reis manifesteert. Hier opnieuw, bespreek het met je (huis)arts.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In principe is het in Namibië 1 uur later dan bij ons. Het land kent ook een zomer- en wintertijd. Echter gebeurt de omschakeling niet op hetzelfde moment. Daardoor is er geen tijdsverschil tussen de laatste zaterdag van maart en de eerste zondag van april en tussen de eerste zondag van september en de laatste van oktober.

Munt: De munteenheid van Namibië is de Namibische dollar. Richtkoers: 1 EUR = 15,50 NAD (februari 2019) - 100 NAD = 6,4 EUR

Onderweg: Met tussenlandingen komt een vluchtduur meestal uit rond de 14 uur. De reistijd Frankfurt-Windhoek bedraagt ongeveer 10 uur.

Goed om te weten: Namibië heeft in totaal zo'n 30 grensovergangen met zijn 4 buurlanden (Botswana, Angola, Zambia en Zuid-Afrika). Houd er bij het plannen van je reisroute rekening mee dat niet alle grensposten 24/24 open zijn. De meeste zijn zelfs gesloten van 18u00 's avonds tot 08u00 's morgens. Enkel Ariamsvlei/Nakop en Noordoewer/Vioolsdrift (beide overgangen met Zuid-Afrika) zijn heel de dag open. (Opm: laat het ook op voorhand weten aan de autoverhuurmaatschappij dat je een van de grenzen gaat kruisen, want er zijn speciale documenten voor nodig).

De belangrijkste schoolvakanties in Zuid-Afrika en Namibië zijn tussen half december en half januari, twee weken rond Pasen en de maand augustus. Tijdens deze periodes reizen de Namibiërs en Zuid-Afrikanen massaal. Het kan dan hier en daar (zeker Swakopmund, Walvisbaai en Etosha) heel moeilijk zijn om accommodatie (zeker camping) te vinden.

Namibië is niet echt geschikt voor grote groepsreizen (met meer dan 25 personen) aangezien de meeste hotel en lodges niet groot genoeg zijn. Ook aangezien hotels en lodges niet zo groot zijn is de kostprijs in vergelijking met Zuid-Afrika een stukje hoger.

Zelf rijden: het internationaal rijbewijs is verplicht om in Namibië te rijden. Vraag dan ook een internationaal rijbewijs aan bij uw Belgisch gemeentebestuur. Sommige Namibische verzekeraars weigeren de schade uit te betalen indien de betrokken partij niet over een internationaal rijbewijs beschikt.

Huurwagen: De huurwagen In Namibië wordt geboekt met Premium coverage (super coverage), deze dekt de diverse schade waaronder diefstal, ongeval, enz .... Niet gedekte schade is waterschade en schade aan het chassis. Deze verzekering dekt ook niet de brandstof, de kosten bij grensovergangen, boetes (administratie kosten), de one-way huurtrajecten, een administratie-fee in geval van een ongeval. Indien de wagen niet ten laatste op het einde van de geboekte huurperiode is ingeleverd zal de extra dag/dagen ook verrekend worden. (Opgelet, de vermelde bedragen onder voorbehoud, deze kunnen wat afwijken.)
De meest brandstofstations (in steden en op de hoofdwegen) zijn open 24u per dag. In de plattelandsgebieden enkel overdag. Hou cash klaar, want betalen met kredietkaart in de stations is er niet altijd bij. Het is de gewoonte een tip te geven aan de pompbediende. Deze zal meestal ook het voorvenster schoonmaken en olie en waterpeil nakijken. Tank tijdig, want soms zijn tankstations schaars op sommige wegen! Op tolwegen kan meestal betaald worden met cash en met kredietkaart. Hou je aan de snelheidsbeperkingen (60 km/u in de steden, 80km/u op de lokale wegen en 120 km/u op de hoofdwegen (autostrades en hoofdwegen).

Opgelet: zorg ervoor dat je niet in de situatie terecht komt waarbij de super coverage verzekering van de huurwagen vervalt. Het gaat vb. om criminele verwaarlozing, single ongeval (geen andere wagens/personen betrokken), niet geregistreerde chauffeur (2de chauffeur dus zeker registreren), niet onmiddellijke melding van een ongeval, een niet geregistreerde verlenging van de huurperiode, zware verkeersfouten (rijden door rood licht, rijden aan de verkeerde kant van de weg,...), rijden onder invloed, rijden buiten de aangelegde wegen, het slepen van een andere wagen, het niet kunnen teruggeven van de wagensleutels bij een diefstal, de exacte plaats van de diefstal niet weten, de wagen achtergelaten op een gevaarlijke plaats. Indien de verhuurmaatschappij één van deze factoren aantoont zal je voor alle bijgaande kosten moeten betalen. Al deze zaken worden ook vermeld in het contract dat je met de verhuurmaatschappij tekent.

Weer en klimaat

Klimaat: Gezien Namibië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de onze. Tijdens onze zomer is het er dus winter. Overdag is het dan nog steeds warm (25 tot 30°C), maar 's nachts kan het sterk afkoelen (tot tegen het vriespunt). Tijdens de wintermaanden is de lucht meestal helblauw en is er geen wolkje te bespeuren; neerslag is in deze periode uiterst zeldzaam. De winter is de beste periode om dieren te zien én het droge seizoen, dus ook de drukste periode.

In onze winter valt de Namibische zomer (november tot en met maart) het is dan een stuk warmer (hou rekening met temperaturen van boven de 30°C en in het zuiden zijn zelfs temperaturen van 35-40°C niet uitzonderlijk), maar door de droge lucht blijft het draagbaar. 's Nachts koelt het af tot zo'n 20°C. Vanaf november-december tot maart-april moet je aan het einde van de namiddag rekening houden met kortstondige maar soms heel hevige regenbuien, meestal gepaard met onweders. Echte volledige regendagen en betrokken hemels zijn evenwel zeldzaam.

Beste reisperiode: Namibië is beslist één van de zonnigste plekjes op aarde met 300 zonneschijn dagen per jaar. De zomer is van oktober tot april en temperaturen kunnen vaak stijgen tot een ondraaglijke 40°C. De maanden mei tot en met augustus zijn de koelste maanden, terwijl oktober en november het heetst zijn. Door het woestijnklimaat kunnen in Namibië enorme verschillen tussen dag- en nachttemperatuur voorkomen.

Je kan eigenlijk heel het jaar door naar Namibië reizen. Misschien met een kleine voorkeur voor de periode april-mei. Vlak na de regenperiode is het landschap vaak nog meer schitterend, met veel gras, bloeiende planten en heldere luchten. Door de blauwe luchten en heldere kleuren komen het landschap en de woestijn echt tot leven. Het gras staat laag en in Etosha is er veel wild.

Walvisbaai   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   23 23 23 24 23 23 21 20 19 19 22 22
Gemiddelde nachtt. (°C)   15 16 15 13 11 9 8 8 9 11 12 14
Gemiddelde neerslag (mm)   0 5 8 3 3 0 0 3 0 0 0 0
Aantal uren zon per dag   0 5 8 3 3 0 0 3 0 0 0 0
Aantal regendagen   1 1 2 1 1 1 1 3 2 1 1 1

Windhoek   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   29 28 27 25 22 20 20 23 25 29 29 30
Gemiddelde nachtt. (°C)   17 16 15 13 9 7 6 8 12 15 15 17
Gemiddelde neerslag (mm)   76 74 79 41 8 0 0 0 3 10 23 48
Aantal uren zon per dag   76 74 79 41 8 0 0 0 3 10 23 48
Aantal regendagen   8 8 8 4 1 0 0 0 0 2 3 6

Prettige vakantie in Namibië

In voorbereiding van uw reis op maat naar Namibië voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u deze video bekijken. Officieel reisadvies vindt u hier.